radicaal_hero_small.png

HOE EXTREEM BEN JIJ?

 
 

Je gaat binnenkort kijken naar de voorstelling 'Extreem Gelijk' van Studio52nd. De voorstelling is geschreven door heel verschillende jongeren met stevige meningen. Allemaal hebben ze Extreem Gelijk. Maar wanneer is een mening extreem? Wat voor de één vanzelfsprekend is, kan voor de ander veel te ver gaan. 

Op deze site maak je kennis met bekende mensen uit het verleden met een extreme mening en met extremisten van nu. En je gaat op zoek naar hoe extreem jij eigenlijk zelf bent.

Want aan welke kant sta jij?
Wie zou jij wel eens flink en ongezouten de waarheid willen zeggen? Je ouders? Mark Rutte? Die asielzoeker? Die ene docent? En zeg je dat ook nog als je iemand recht in de ogen kijkt? Of zeg je het alleen als je het er met je vrienden over hebt, of thuis achter de computer zit en anoniem kan posten?

Hoe extreem ben jij?
Begin met het maken van de test, maak kennis met extreme meningen van nu en kom erachter hoe extreem jij zelf eigenlijk bent. Daarna leer je iets over mensen met extreme meningen van vroeger. Na hun verhaal worden er vragen gesteld over hoe jij tegen dingen aankijkt. Als je naar jezelf hebt gekeken, ga je naar de heftige meningen van anderen kijken in de voorstelling 'Extreem gelijk'.

polaroids.png

Stap 1: Doe de quiz

Maak kennis met 3 mensen met extreme meningen en denk na over waar jij staat. Geef antwoord op 9 vragen en ontdek hoe betrokken jij bent bij de samenleving.

 

Partners

De test ‘Hoe Extreem ben jij’ op basis van interviewfragmenten is tot stand gekomen in een coproductie van Paradox en Prospektor. De interviews met radicalen zijn gemaakt voor het ANGRY project uit 2011

De website www.hoeextreembenjij.nl is een afgeleide van de website www.hoeradicaalbenjij.nl, die is gemaakt rondom de voorstelling De Radicalisering van Sadettin K. door stichting Trouble Man en is mogelijk gemaakt door FPK, Fonds 21 en The Art of Impact.

Over dit project

Deze site is een initiatief van Studio52nd i.s.m. Stichting Trouble Man. Het wordt ingezet als voorbereiding op de voorstelling 'Extreem Gelijk' van Studio52nd die speelt in april 2017. De quiz en de vragen kunnen individueel door jongeren gemaakt worden, maar het is ook goed mogelijk om de uitslag van de quiz en de vragen over de extremen van vroeger in groepsverband te bespreken.

Na de voorstelling biedt Studio52nd een educatie aan om met de jongeren in gesprek te gaan over hun ervaringen.